Harry Foto Van Anp

Prins Harry slaat flater van formaat

Neem ontslag als je werk je niet gelukkig maakt. Met dat advies heeft prins Harry veel Britten tegen de haren in gestreken.

Harry deed zijn uitspraak als Chief Impact Officer van BetterUp, een coaching, tech en geestelijke gezondheids-startup in Silicon Valley.  Aanleiding waren berichten dat veel mensen door de pandemie ontslag zouden hebben genomen, om zelf aan het roer van hun leven te gaan staan.

Sprekend over deze grote culturele verschuiving, zei Harry tijdens zijn nieuwe Q&A met Fast Company dat hij voorstander is van het verlaten van een baan als het niet ten goede komt aan je geestelijke gezondheid.

Miljoenen

‘We staan nog maar aan het begin van het ontwaken van de geestelijke gezondheid’ zei de prins. ‘Mensen hebben daar eindelijk aandacht voor. Ontslag nemen is niet altijd slecht. In feite is het een teken dat met zelfbewustzijn de behoefte aan verandering komt. Veel mensen over de hele wereld hebben vastgezeten in banen die hen geen vreugde brachten, en nu zetten ze hun geestelijke gezondheid en geluk op de eerste plaats. Dit is iets om te vieren.’

In de storm die vooral op sociale media losbarstte werd Harry voor de voeten geworpen dat hij makkelijk praten heeft, met zijn huis van 15 miljoen en tientallen miljoenen uit deals waarvoor hij nog geen vinger heeft uitgestoken.

LEES OOK: 

MEGHANS VADER NIET BLIJ MET HARRY

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty of koop de nieuwste Royalty hier online.