Placeholder

Prins Harry moet afkicken na Invictus Games

Prins Harry zal last krijgen van afkickverschijnselen wanneer donderdag de tweede editie van de Invictus Games wordt afgesloten. De wildenthousiaste prins was de afgelopen dagen overal aanwezig en beleefde woensdagavond in Orlando samen met de Amerikaanse vicepresident Joe Biden en diens vrouw een spectaculaire finale rolstoelrugby.

Harry heeft zich ook bemoeid met de Nederlandse deelnemers en begeleiders bij de door hem bedachte sportwedstrijden voor in de strijd gewond en invalide geraakte militairen. Zo ging de prins op de foto met fysiotherapeut kapitein Rahmon Zondervan, van wie hij een paar oranje houten klompen kreeg. En Harry zou Harry niet zijn als hij er ook niet meteen instapte. Zondervan raakte in 2007 gewond in Uruzgan.

Harry kwam de Nederlanders ook tegen bij verschillende huldigingen en heeft donderdag een laatste kans bij de halve finales en finale van het rolstoelbasketbal. Nederland, dat met dertig sporters aan de Invictus Games deelneemt, komt in de halve eindstrijd uit tegen gastland de Verenigde Staten en de Britten spelen tegen Denemarken.