Placeholder

Prins Harry brengt eerste bezoek aan Noord-Ierland

Prins Harry brengt donderdag een bezoek aan Noord-Ierland, zijn eerste bezoek aan het land. Harry gaat naar de steden Ballymena en Belfast. De reis staat in het teken van de hulpdiensten en jongeren, maakte Kensington Palace bekend.

Harry begon in Ballymena, waar hij het Northern Ireland Ambulance Station officieel opende. De prins kreeg een rondleiding door het pand, bekeek enkele ambulances van binnen en kreeg demonstraties van het personeel. Ook sprak hij met een aantal medewerkers over hun werk. Aan het eind van zijn bezoek verrichtte Harry de openingshandeling door een plaquette te onthullen.

De volgende stop is Belfast, waar de prins Co-operation Ireland opzoekt. Daar treft Harry vertegenwoordigers van verschillende jongerenorganisaties, die door Co-operation Ireland aan elkaar zijn gekoppeld. De vredesorganisatie werkt aan samenwerking binnen Noord-Ierland en tussen Noord-Ierland en Ierland.

Harry sluit de dag af met een tuinfeest bij Hillsborough Castle. Zo’n tweeduizend Noord-Ieren hebben een uitnodiging ontvangen voor het feest, dat sinds 1984 plaatsvindt. Elk jaar woont een van de leden van de Britse koninklijke familie het tuinfeest bij. Vorig jaar was het Harry’s broer prins William, die met zijn vrouw Catherine en tal van hoogwaardigheidsbekleders feest vierde in de tuin van Hillsborough Castle.