Prins George wordt gedoopt in Chapel Royal

In de koninklijke kapel van het St. Jamespaleis in Londen wordt woensdag prins George gedoopt. George is de zoon van prins William en Catherine, de hertogin van Cambridge. De plechtigheid duurt zo'n drie kwartier.

Aartsbisschop Justin Welby van Canterburry leidt de doopdienst. Tijdens de doop zal Welby een kruis tekenen op het voorhoofd van de prins van Cambridge. 'Dit teken geeft aan dat hij nu bij God hoort'', legde hij uit in een videoboodschap. Daarna zal hij drie keer wat water over zijn hoofdje schenken. Alleen naaste vrienden en familieleden zullen de doop bijwonen.

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben met de traditie gebroken, omdat ze hebben gekozen voor de Chapel Royal. Prins Charles en zijn vader werden namelijk allebei gedoopt in Buckingham Palace.

De hertog en hertogin van Cambridge hebben showbizzfotograaf Jason Bell gevraagd om woensdag de officiële foto's te maken. Bell gaat fotograferen op Clarence House, de residentie van prins Charles. Er komen geen officiële foto's van de doopplechtigheid. Details over de plechtigheid en de namen van de peetooms- en peettantes worden woensdag bekendgemaakt.

Prins George werd op 22 juli geboren. Als eerste zoon van William en Catherine is hij derde in de lijn van Britse troonopvolging.