Placeholder

Prins George woensdag gedoopt

De doop van de Britse prins George vindt op 23 oktober om 15.00 uur plaatselijke tijd plaats in de Chapel Royal in St James's Palace. De ceremonie wordt geleid door aartsbisschop van Canterbury Justin Welby. De gastenlijst, waar de laatste tijd veel om te doen is, is nog niet vrijgegeven. Kensington Palace wilde alleen kwijt dat directe familieleden van beide kanten aanwezig zullen zijn. Ook is nog onbekend wie de peetouders worden van de kleine George. Dat meldt de BBC.

De doop van de Britse prins George vindt op 23 oktober om 15.00 uur plaatselijke tijd plaats in de Chapel Royal in St James's Palace. De ceremonie wordt geleid door aartsbisschop van Canterbury Justin Welby.
De gastenlijst, waar de laatste tijd veel om te doen is, is nog niet vrijgegeven. Kensington Palace wilde alleen kwijt dat directe familieleden van beide kanten aanwezig zullen zijn. Ook is nog onbekend wie de peetouders worden van de kleine George. Dat meldt de BBC. 

Prinses Beatrice was de laatste Britse royal die werd gedoopt in St James's Palace. Koningin Elizabeth, prins Charles en prins William zijn allemaal gedoopt in Buckingham Palace. William en Kate zouden bewust voor Chapel Royal gekozen hebben, omdat het kleiner en persoonlijker is dan het paleis van de koningin. Om dezelfde reden zouden een aantal Britse royals ontbreken op de gastenlijst. Zo zouden prinses Anne en prinsen Andrew en Edward niet welkom zijn.
De kapel waar George word gedoopt heeft ook een speciale betekenis voor William, omdat de kist van zijn moeder, prinses Diana, daar heeft gestaan voor de bijzetting in Westminister Abbey.
Na de doop wordt er een foto vrijgegeven waarop koningin Elizabeth en de drie troonopvolgers, prins Charles, prins William en prins George, staan. De laatste keer dat er een foto werd genomen van de regerend vorst en drie opvolgers, was in 1894, toen koningin Victoria regeerde.
De Royal Mint brengt ter gelegenheid van de doop van George binnenkort herdenkingsmunten uit.