Prins George mee naar Australië’

Prins William en zijn vrouw Kate nemen hun zoon prins George mee naar een bezoek aan Australië en Nieuw-Zeeland. Kensington Palace heeft volgens de Britse krant Express de eerste kleine details van de reis vrijgegeven.

De twee gaan waarschijnlijk 3,5 week weg en verwacht wordt dat de reis in april in Nieuw-Zeeland zal beginnen. Het zal het eerste officiële bezoek worden van Kate aan de landen. Voor prins George is het de eerste keer dat hij meegaat op een officieel bezoek overzee. Tegen die tijd zal hij negen maanden oud zijn.

Volgens de krant zal het gezin tussen de 7 en 10 dagen verblijven in elk land, maar inclusief de reis zullen ze ongeveer 3,5 week weg zijn. Het is onwaarschijnlijk dat de kleine George zijn ouders bij ieder bezoek of uitje in de landen zal vergezellen. Maar er zullen volgens Express zeker momenten zijn dat het jongetje wel voor de camera verschijnt.

Nog niet zeker

Helemaal zeker is het nog niet dat prins George meegaat. De uiteindelijke beslissing zal vlak voor de reis worden genomen, maar het is wel de bedoeling dat zijn ouders hem meenemen.

Onlangs vroegen de hertog en hertogin van Cambridge een paspoort aan voor hun zoon. Hiermee kan hij onbezorgd mee met de trip. 30 jaar geleden brachten de negen maanden oude William en zijn ouders Charles en Diana eveneens een bezoek aan Nieuw-Zeeland en Australië.