Prins Charles

Prins Charles schrijft artikel voor The Times

De Britse prins Charles is diep onder de indruk van het werk van verplegers. Volgens de Britse troonopvolger heeft de coronapandemie hun “cruciale rol” benadrukt, schreef hij in een artikel in The Times ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Verpleging.

Verplegers zijn door de coronacrisis zichtbaarder en inspireren anderen, stelt Charles. “Het is positief om te horen dat zo veel mensen door het werk van onze verplegers worden geïnspireerd. Het aantal aanmeldingen voor de studie verpleegkunde aan universiteiten in het Verenigd Koninkrijk is met 32 procent toegenomen.”

Dinsdag bracht de prins een bezoek aan het het ziekenhuis in Londen waar zijn vader prins Philip kort voor zijn overlijden werd behandeld aan zijn hart. Charles sprak er ook met verplegers van het St. Bartholomew’s Hospital die voor Philip hebben gezorgd. “Ze staan voor dienstbaarheid, zorg en professionaliteit en daar zijn we allemaal dankbaar voor en trots op”, schreef hij na het bezoek in het artikel. “Dus ik denk vandaag aan hen en aan alle verplegers die ons door deze pandemie heen helpen. Ze verdienen onze steun en dank.”

LEES OOK:

Zien: Oranjes in gala-outfit bij Carré ‌

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.