Britain Prince Northern Ireland

Prins Charles draagt eindelijk ook een mondkapje

Prins Charles verscheen woensdag in Belfast voor het eerst in het openbaar met een mondkapje. Ook zijn echtgenote Camilla droeg de gezichtsbedekking, maar zij was al eens eerder gefotografeerd met een mondkapje op. Toen zij – op afstand – met mensen in gesprek gingen, deed het paar dat wel zonder mondkap.

Het koppel bedankten op verschillende plekken het zorgpersoneel dat aan de frontlinie werkt tijdens de coronacrisis. Ook bezochten ze een organisatie die vrouwen en kinderen helpt die te maken hebben gehad met huiselijk geweld.

Tijdens de trip was er ook tijd voor een luchtiger bezoekje: Charles en Camilla gingen langs bij de maker van de ijzeren troon die werd gefabriceerd voor het allerlaatste feestje na de opnames van serie Game of Thrones. Alhoewel het paar geamuseerd naar de troon keek, gingen zij niet op de ijzeren zetel zitten.

Ze volgden daarmee het voorbeeld van Charles’ moeder. Koningin Elizabeth en prins Philip bezochten in het voorjaar van 2014 de set van de populaire serie in Noord-Ierland, maar ook zij namen – tot teleurstelling van vele fans van de show – geen plaats op de troon.

LEES OOK:

Eloise neemt het op voor 16-jarige broertje: ‘‘Hoe kan je zo over een jonge jongen praten!’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.