Prins Charles bezoekt instituut voor Ierse talen

Prins Charles en president Michael Higgins van Ierland zijn beiden beschermheer van het instituut van Ierse talen aan de Universiteit van Liverpool. Om dat te vieren bezochten ze dinsdag met hun echtgenotes een receptie in de Victoria Gallery & Museum van de universiteit. De Ierse president is bezig met een driedaags bezoek aan het Verenigd Koninkrijk.

Prins Charles en Camilla werken een vol programma af in Liverpool, waar ze dinsdag een warm welkom kregen. De prins van Wales nam onder meer een kijkje in de St. George’s Hall. Daar had Charles een ontmoeting met Makiziwe Mandela, die tekeningen van haar vader Nelson Mandela liet zien die er permanent tentoon worden gesteld.

Charles bezocht ook het Royal Albert Dock, de gerenoveerde havengebouwen van rode baksteen vormen een attractie in Liverpool. In 2021 viert het Royal Albert Dock, dat zich tegenwoordig koninklijk mag noemen, het 175-jarig bestaan.

Charles en Camilla besluiten hun bezoek in het Royal Opera House, waar ze de wereldpremière bijwonen van het ballet The Cunning Little Vixen van Liam Scarlett.