Placeholder

Prins Charles bezoekt grootste hindoetempel

Prins Charles en de hertogin van Cornwall hebben in India een bezoek gebracht aan de Akshardham-tempel, schrijven Indiase en Britse media. Ze kregen een rondleiding door het gebedsgebouw in New Delhi, de grootste hindoetempel ter wereld.

Vrijwilligers van de imposante Akshardham-tempel, die pas in 2005 de deuren opende, gaven Charles en zijn vrouw bij aankomst prachtige exotische frangipani-bloemenkransen. Een hindoepriester voorzag de prins van een rode stip op zijn voorhoofd en een vriendschapsarmband.
Eerder op de dag was Charles door leerlingen van een school in een sloppenwijk in het zuiden van de Indiase stad verrast met een verjaardagstaart met 65 erop in grote chocoladeletters. De prins van Wales is volgende week jarig en bereikt dan de pensioensgerechtigde leeftijd.
Zo'n 200.000 mensen wonen in de sloppenwijk onder veelal erbarmelijke omstandigheden, met een voortdurend tekort aan schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. De school is een lichtpuntje, want de straatarme kinderen kunnen daar werken aan een betere toekomst.
Na het bezoek aan de school gingen de twee royals even hun eigen weg. Camilla nam een kijkje bij workshops voor jonge vrouwen waar ze onder meer kunnen leren naaien en kleding ontwerpen, terwijl haar echtgenoot zag hoe kinderen hun computervaardigheden bijspijkeren.
Charles en Camilla verblijven negen dagen in India. Het is hun derde officiële bezoek aan het Aziatische land. Na met een privéjet naar Bombay te zijn gevlogen, sloot het paar de derde dag van de rondreis af met een uitgebreid diner bij de rijkste man van India, Mukesh Ambani.