Philip zei Andrew kritiek te incasseren

Prins Philip (98) heeft zijn zoon Andrew (59) verteld dat hij alle kritiek "moet incasseren", omdat die laatste alles waar de Britse koninklijke familie voor staat in gevaar heeft gebracht.

Dat schrijft The Telegraph donderdag. De ontmoeting tussen de twee, die plaatsvond op landgoed Sandringham, omschrijft de krant als “gespannen”.

Andrew ligt onder vuur vanwege zijn vriendschap met de eerder dit jaar door zelfmoord om het leven gekomen Jeffrey Epstein. De Amerikaanse miljardair misbruikte jarenlang minderjarige meisjes en leende hen uit aan vrienden, onder wie naar verluidt Andrew. Naar aanleiding van alle geruchten gaf de Britse prins onlangs een interview, maar dat pakte averechts uit. De kritiek nam alleen maar toe, waarop Andrew op aandringen van koningin Elizabeth al zijn openbare functies neerlegde.

“Er was geen geschreeuw, maar Philip heeft Andrew op niet mis te verstane wijze verteld dat hij in het belang van de koninklijke familie een stap terug moest doen”, zo schrijft de Britse krant op basis van een bron. Philip zou niet houden van een publiek proces, maar hij realiseerde zich naar verluidt dat Andrews gedrag een grote bedreiging vormde voor het Britse koningshuis.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen