Prins Charles Opent Toren Arnhemse Eusebiuskerk

Paleisbezoekers worden virtueel door prins Charles verwelkomt

Donderdag heeft koningin Elizabeth de deuren van haar paleizen, de koninklijke stallen en kunstmusea na maanden weer geopend. De Queen deed dit trouwens niet zelf. Ze heeft daar de Royal Collection Trust voor, dat namens haar de openstelling van paleizen en het behoud en beheer van onder meer de kunstschatten beheert.

Prins Charles was donderdag als voorzitter van de Royal Collection Trust ingeschakeld om in een videoboodschap bezoekers aan onder meer Windsor Castle, de Palace of Holyroodhouse en de Queen’s Gallery in Londen en Edinburgh “warm welkom te heten en een geweldig bezoek” te wensen.

Charles verzekerde iedereen dat er voorzorgsmaatregelen zijn genomen om de visites ook veilig te maken. Dat betekent: vooraf reserveren en een beperkt aantal bezoekers. Buckingham Palace, de grootste kaskraker van de Royal Collection Trust, blijft deze zomer nog wel gesloten. De bezoekersstromen zijn daar altijd zo groot dat afstand houden onmogelijk is. Ook Charles’ Londense residentie Clarence House gaat niet open.

Lees ook:

Windsor Castle krijgt weer bezoekers

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen