Om deze reden stopt Martin Bashir bij BBC

Ken je ‘m nog? Martin Bashir? Zijn interview met Diana in 1995 kwam wereldwijd onder de aandacht en was nog jarenlang hét onderwerp van gesprek wanneer het over de prinses ging. De 58-jarige journalist was werkzaam als chef religie en neemt nu na jaren afscheid van de BBC.

Volgens de Britse omroep stopt hij om gezondheidsredenen. Bashir had de laatste tijd namelijk last van hartproblemen. Bashir geldt als een van de meest gezaghebbende journalisten van het Verenigd Koninkrijk. Hij lag echter onder vuur voor zijn interview met prinses Diana in 1995. Diana’s broer Charles Spencer claimt dat Bashir destijds heeft gelogen om haar vertrouwen te winnen om haar zo voor de camera’s van het programma Panorama te krijgen.

In het omstreden gesprek vertelde Diana uitvoerig over haar probleemhuwelijk met prins Charles, de zoon van koningin Elizabeth en troonopvolger. Na een uitgebreid onderzoek besloot Scotland Yard recent echter geen strafrechtelijk onderzoek naar Bashir te starten. Het hoofdbureau van politie heeft juridisch advies ingewonnen en kwam daarmee tot die conclusie. Het zou “niet gepast” zijn om dat te doen.

LEES OOK:

Dit werk deed Máxima vóór haar huwelijk met Willem-Alexander

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen