Image 30 1

Om deze reden gaan Charles en Camilla ertussenuit voor vakantie Griekenland

Prins Charles neemt zijn vrouw Camilla mee naar Griekenland. De twee werden al eerder gevraagd door de Britse regering om een bezoek te brengen, na een uitnodiging van de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis. Volgens Griekse media hoopt premier er een grote happening van te maken nu bekend is geworden dat de royals van de partij zijn. Ook de presidenten van Rusland en Frankrijk zullen aanwezig zijn.

De reden van het bezoek is de viering van de tweehonderdste verjaardag van de onafhankelijkheid op 25 maart. Feestelijkheden beginnen op woensdagavond 24 maart en eindigen op de 25e aan het einde van de dag.

In 1821 kwamen de Grieken in opstand tegen het Ottomaanse bewind dat het land al sinds het einde van de vijftiende eeuw controleerde. Ze kregen deels steun van de Europese grootmachten die elk zo hun reden hadden om de Ottomaanse invloed op de Balkan in te perken. De strijd om onafhankelijkheid duurde uiteindelijk tot 1832, maar de Grieken houden de begindatum van de opstand aan als hun onafhankelijkheidsdag.

LEES OOK:

5x royals die op elkaar lijken

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.