Obama feliciteert koningin Elizabeth

President Barack Obama noemt koningin Elizabeth een 'inspiratie' en een belangrijk onderdeel van de 'speciale relatie' van de Verenigde Staten met het Verenigd Koninkrijk. Hij zei dat in een documentaire over de Britse vorstin, die zondagavond op de Engelse televisie wordt uitgezonden. Koningin Elizabeth viert op 21 april haar negentigste verjaardag.

"Negentig jaar lang is Hare Majesteit een bron van kracht en inspiratie geweest, niet alleen voor het Britse volk, maar voor miljoenen mensen over de hele wereld", zegt de Amerikaanse president in zijn boodschap vanuit het Witte Huis. "En toen de koningin Michelle en mij verwelkomde in Buckingham Palace zagen we dezelfde gratie en goede humeur, die genereuze menselijke benadering waar het Britse volk al generaties lang van houdt. Mijn dochters hebben erg genoten van de rondleiding door het paleis, op de verjaardag van Sasha", vervolgt hij.

"De Verenigde Staten is Hare Majesteit dankbaar voor haar vaste en energieke leiderschap en we kijken uit naar de continuering hiervan. Van harte gefeliciteerd, majesteit", besluit Obama.

President Barack Obama komt koningin Elizabeth volgende maand ook nog persoonlijk feliciteren. De Amerikaanse president wordt voor een privélunch met de vorstin ontvangen in Windsor Castle, zo maakte het Witte Huis eerder deze week bekend.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen