Placeholder

Nieuw portret koningin Elizabeth op Britse ponden

Koningin Elizabeth heeft een nieuwe munt. Maandagochtend heeft The Royal Mint het nieuwe Britse pond met het nieuwe ontwerp van de koningin onthuld.

De afbeelding van de koningin is ontworpen door Jody Clark. Op de munt is een zij-aanzicht van de Queen te zien, ze kijkt naar rechts en draagt oorbellen en het George IV State Diadem uit 1820. De nieuwe munt werd al eerder aangekondigd. The Royal Mint koos het ontwerp van Clark uit inzendingen van een competitie.

Het is de vijfde munt met een nieuw portret van de koningin sinds ze in 1952 op de troon kwam. In 1998 kreeg de queen voor het laatst een nieuwe munt. Ontwerper Jody Clark is heel erg trots op 'zijn' munt. "Ik vond de vier vorige portretten ook heel mooi, ze zijn stuk voor stuk heel sterk. Ik hoop dat ik haar recht heb gedaan met mijn ontwerp", aldus Clark tegenover The Telegraph. "Toen ik hoorde dat mijn ontwerp was gekozen, kon in dat gewoon niet geloven en dat vind ik nog steeds wel eens lastig."

De munten worden al geslagen, maar volgens de Britse krant gaat het nog wel even duren totdat de munten regelmatig in het betalingsverkeer gezien zullen worden.