Nepprins de cel in na diefstal

Een fantast die zich uitgaf voor een Duitse prins is door een Britse rechter veroordeeld tot 27 maanden cel na het stelen van meer dan 115.775 pond, omgerekend bijna 150.000 euro. De Belg Oliver Trusgnach noemde zichzelf 'Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Oliver von Mecklenburg-Schwerin'. Hij is in juli vorig jaar in Spanje gearresteerd na 11 jaar op de vlucht te zijn geweest.

Volgens de krant Daily Mail zou Trusgnach (39) drie jaar lang de handtekening van zijn baas, de Britse antiekhandelaar Harvey, hebben vervalst. Op die manier wist hij bijna 150.000 euro naar zijn eigen rekening door te sluizen. Naar eigen zeggen deed hij dit omdat hij zich een luxe levensstijl had aangemeten die hij zich eigenlijk niet kon veroorloven. Zo woonde hij op een landgoed met zijn vriend, die zich als Lord Dashwood liet aanspreken. Trusgnachs verzonnen adellijke titel 'Prins von Mecklenburg-Schwerin' doet denken aan prins Hendrik, de echtgenoot van koningin Wilhelmina. Die was weliswaar afkomstig uit de familie Mecklenburg-Schwerin, maar droeg de titel van hertog.

Trusgnachs advocaat pleitte voor een lage straf omdat zijn cliënt schuld zou hebben bekend: 'Hij is vooral opgelucht dat hij nu gepakt is.' De rechter ging echter niet mee in die redenering: 'Ik begrijp zijn opluchting, maar die verbleekt in vergelijking met de opluchting bij meneer en mevrouw Harvey.'

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen