Naruhito van Japan ontvangt prins William

Prins William zette vrijdag zijn reis door Japan voort. Kroonprins Naruhito van Japan ontving de Britse prins op het Akasaka-paleis in Tokio. Prins William brengt voor het eerst een bezoek aan Japan.

Zijn voornaamste doelen tijdens het vierdaagse bezoek zijn het versterken van de economische banden tussen de beide landen en het stimuleren van de culturele uitwisseling.

Hodogaya-kerkhof

Ook bezocht prins William vrijdag het Hodogaya-kerkhof. Tijdens een korte ceremonie legde de hertog van Cambridge onder meer een krans om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Ook tekende hij het condoleanceregister. Op de geallieerde oorlogsbegraafplaats in Hodogaya liggen 1800 soldaten uit Groot-Brittannië, Australië, Canada, India en Nieuw-Zeeland.

Er liggen ook 21 Nederlandse krijgsgevangenen begraven. Ze kwamen om toen het schip dat hen naar Japan vervoerde, werd getroffen door een torpedo. In oktober 1991 legden koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander een krans op de begraafplaats tijdens een staatsbezoek.

William blijft tot en met zondag in Japan. Daarna reist hij door naar China.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen