Lord Snowdon

Nalatenschap ex-man prinses Margaret wordt door Christie’s geveild

Veilinghuis Christie’s is begonnen met het online verkopen van delen van de nalatenschap van Earl Snowdon (1930-2017), de ex-man van prinses Margaret en ex-zwager van koningin Elizabeth. Onder de noemer ‘Snowdon: A Life in Art and Objects’ worden zo’n 150 voorwerpen aangeboden, waaronder zijn huwelijksgeschenken, cadeaus die het echtpaar kreeg bij officiële gelegenheden, maar ook meubels, Chinese kunst, schilderijen, zilver, boeken en foto’s.

Lord Snowdon

Lord Snowdon, geboren als Antony Armstrong-Jones, was een succesvol fotograaf en filmmaker en zeer gewild in het Londense uitgaanscircuit toen hij in 1960 trouwde met prinses Margaret, de jongere zus van de Queen. Het huwelijk hield formeel stand tot 1978, maar liep in werkelijkheid al veel eerder stuk. Beide hielden er meerdere relaties op na. Snowdon, die met Margaret (1926-2002) twee kinderen kreeg, leidde na de scheiding een roekeloos leven met meerdere relaties en meer kinderen, ondanks een tweede huwelijk.

Tony, zoals hij genoemd werd, bleef wel op goede voet met de koningin, die hem nog regelmatig foto-opdrachten gaf. De National Portrait Gallery in Londen bezit meer dan honderden portretten die hij maakte van de groten der aarde; van Marlene Diettrich tot prinses Grace van Monaco en prinses Diana. Een aantal foto’s bevindt zich ook onder de te veilen stukken.

De veiling loopt tot 24 september en zoals het er nu uitziet, is er veel belangstelling voor de veiling. Op de website van Christie’s is al voor tienduizenden Britse ponden geboden.

Lees ook:

Bijzonder! Drive-inbioscoop op landgoed Queen Elizabeth

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.