Meghan’s vader verongelijkt over koninklijke ontmoeting Trump

"Als de koningin bereid is onze arrogante en ongevoelige president te ontmoeten, heeft ze geen excuus om mij niet te ontmoeten", zei Thomas tegen TMZ. "Ik ben lang niet zo slecht."

Thomas Markle, de vader van Meghan, baalt van de mogelijke ontmoeting van koningin Elizabeth met Donald Trump. Thomas spreekt er schande van dat de Britse vorstin wel tijd maakt voor de Amerikaanse president, maar niet voor hem.

De vader van Meghan, hertogin van Sussex, houdt de gemoederen al weken bezig. In aanloop naar de bruiloft van zijn dochter en prins Harry gooide Thomas het op een akkoordje met paparazzi. In ruil voor geld kregen de fotografen kiekjes van de vader van de bruid die op internet informatie over zijn koninklijke schoonzoon opzocht. Daags voor de trouwerij onderging Thomas een hartoperatie, waardoor hij niet naar Windsor af kon reizen om zijn dochter weg te geven. In plaats van haar vader begeleidde prins Charles Meghan op 19 mei naar het altaar.

Kans

Thomas gaf vorige week een interview aan Good Morning Britain, waarin hij zei Charles dankbaar te zijn. Naar verluidt verraste dat het Britse hof, dat niet op de hoogte was van het interview. Thomas zegt dat hij sindsdien geen contact meer heeft gehad met Britse koninklijke familie, inclusief zijn dochter. De vader van Meghan zou koningin Elizabeth, prins Philip, prins Charles, Camilla, prins William en Catherine in aanloop naar de bruiloft ontmoeten. Ook dat ging niet door vanwege zijn hartoperatie. Thomas heeft ook zijn schoonzoon prins Harry nog nooit ontmoet, de twee spraken alleen via de telefoon.

In het interview verklapte Thomas dat hij het met Harry over politieke zaken had. Zo zou de prins hebben gezegd dat Trump "een kans verdient". Volgens hardnekkige geruchten heeft de Amerikaanse president volgende maand een ontmoeting met de Britse koningin. Op 13 juli brengt Trump een werkbezoek aan het Verenigd Koninkrijk.