Placeholder

Ik wil naar mijn dochter, met of zonder uitnodiging’

De 73-jarige vader van Meghan, de Hertogin van Sussex, heeft al zo'n twee maanden geen contact met zijn dochter. Daarom is Thomas Markle van plan naar Engeland af te reizen, of Meghan het nou wil of niet. Én hij wil Elizabeth ontmoeten.

Door Rick Evers

''Ik kom naar Engeland om mijn dochter te bezoeken, of ik nou uitgenodigd word of niet", zegt Thomas Markle in The Sun. Hij voelt zich buitengesloten van het leven van zijn dochter, de Hertogin van Sussex. De 73-jarige overweegt vanuit Mexico naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Zelf heeft hij Meghan alleen kort na het huwelijk in mei nog gesproken. "Het is deels mijn schuld," geeft Markle toe, onder meer toen hij betaald kreeg voor foto's door een paparazzifotograaf. "Maar ik heb al duidelijk gemaakt dat ik daarvoor boete doe voor de rest van mijn leven." Thomas zou ook bezorgd zijn om zijn dochter, die volgens hem een opzette lach zou vertonen tijdens publieke evenementen om haar stress te verdoezelen. "Ik zie het in haar ogen, ik zie het aan haar gezicht en in haar lach. Die ken ik al jaren. Dit is niet eens een geacteerde lach. Het maakt me zorgen, ik denk dat ze te veel druk voelt. Je betaalt een hoge prijs om in die familie te trouwen."

Koningin Elizabeth

Als Trump de koningin kan ontmoeten, dat moet Thomas dat ook kunnen, zo vindt hij zelf. "Ik wil nog steeds de Koningin ontmoeten. Als ze Donald Trump ontmoet, waarom mij dan niet?" vraagt Markle zich af. "Ik wil door de koninklijke familie behandeld worden als Meghans vader. Ik zou met het respect  moeten worden behandeld als elke andere vader van de bruid."