(file) Britain Royalty

Meghan en Harry vragen aandacht om verkiezingen via de televisie

Dinsdagavond zijn Harry en Meghan in een speciale uitzending van het Amerikaanse tijdschrift Time verschenen. Daarin feliciteerden het koppel alle genomineerden van de Time 100, de jaarlijkse lijst van de meest invloedrijke mensen van de wereld.

Na de felicitatie namen Harry en Meghan ook de gelegenheid om aandacht te vragen voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten in november. “De verkiezingsdag is al over zes weken. Elke vier jaar wordt ons verteld dat dit ‘de belangrijkste verkiezing van ons leven’ is. Maar deze keer is dat echt zo.” zei Meghan. “Als we stemmen, dan worden onze waarden omgezet in actie en onze stemmen gehoord. Je stem is een herinnering dat je ertoe doet. Want je doet ertoe, en je verdient het om gehoord te worden.”

Prins Harry vertelde dat hij zelf niet mag stemmen tijdens de verkiezingen. Hij deed wel een oproep aan de kijkers om in de aanloop naar de verkiezingen op te staan tegen haatspraak, misinformatie en online-negativiteit. Volgens Harry kunnen de gevolgen namelijk heel groot zijn als mensen zich daardoor laten beïnvloeden.

LEES OOK:

Prinses Margriet neemt rol overleden zus over bij dit evenement

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.