South Africa Britain Royalty

Meghan blijft bewust weg van sociale media

De vrouw van prins Harry heeft er bewust voor gekozen om social media niet meer te gebruiken. Meghan zit al jaren niet meer zelf op de platforms en vindt dat erg prettig, vertelde ze dinsdagavond in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Fortune voor de digitale bijeenkomst Most Powerful Next Gen Summit.

“Voor mijn eigen zelfbehoud zit ik al heel lang niet meer op social media”, zei Meghan vanuit haar woning in Santa Barbara. Met de accounts met de naam Sussex Royal, die werden opgeheven na de stap terug binnen het Britse koningshuis, had Meghan naar eigen zeggen weinig te maken. “Ik had jaren geleden een persoonlijke account die ik had gesloten en toen hadden we er een vanuit het instituut en ons kantoor in het Verenigd Koninkrijk waar wij niet achter zaten – dat was een heel team.”

Meghan zou nu wel weer zelf zou kunnen twitteren en foto’s op Instagram zou kunnen plaatsen, maar dat wil ze toch niet. “Ik heb de persoonlijke keuze gemaakt om geen account te hebben, dus ik heb geen idee wat er speelt en dat helpt me op verschillende manieren ook.” Ze ziet ook veel nadelen aan social media. “Ik maak me grote zorgen over de mensen die er geobsedeerd door zijn. Het maakt zo’n groot deel uit van ons dagelijkse leven dat het net is als een verslaving. Er zijn weinig andere dingen waarbij je de persoon die het gebruikt een gebruiker noemt.”

LEES OOK:

Koning Harald alweer aan de wandel na hartoperatie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.