Placeholder

Lord Frederick Windsor loopt kans op boete’

Het is mogelijk dat er binnenkort bij Lord Frederick Windsor en zijn vrouw Sophie een boete op de deurmat valt. Op de website van Daily Mail staat een foto waarop te zien is hoe Sophie haar pasgeboren dochtertje op schoot heeft achterin de auto. In Engeland mag dit niet, het kindje moet goed vastzitten in een autozitje.

Op de overtreding staat volgens de krant een fikse boete, het kan oplopen tot een maximaal bedrag van 500 pond (zo'n 595 euro). De foto's zijn genomen terwijl de familie op weg is naar de koninklijke kapel van St. James Palace waar het kleine meisje, Maud Elizabeth Daphne Marina Windsor, gedoopt werd.

De ouders van Lord Frederick Windsor, prins Michael van Kent en zijn vrouw Marie Christine (in Engeland beter bekend als ‘prinses Michael’) waren met hun dochter Lady Gabriella Windsor ook op weg naar de doop. Volgens de krant droegen prinses Michael en haar dochter geen gordel in de auto.

Maud Elizabeth Daphne Marina Windsor werd in augustus geboren. Het meisje is het eerste kleinkind van prins Michael van Kent. Lord Frederick trouwde in september 2009 in het voormalig koninklijk paleis Hampton Court met de actrice Sophie Winkleman. Prins Michael van Kent is een volle neef van koningin Elizabeth.