Britain Royalty

Londense Tower en Engelse paleizen sluiten weer

Donderdag gaan de koninklijke paleizen in Engeland weer voor enige tijd op slot voor het publiek. Dat is het gevolg van nieuwe, strengere coronamaatregelen die premier Boris Johnson voor Engeland heeft afgekondigd. De sluiting geldt vooralsnog niet voor de koninklijke residentie in Edinburgh, Holyroodhouse en de bijbehorende Queen’s Gallery.

Windsor Castle, dat op 23 juli na de lockdown van dit voorjaar weer bezoekers mocht ontvangen, gaat wel dicht, zo maakte de Royal Collection Trust, dat het beheer namens koningin Elizabeth, uitvoert, bekend. Ook de Koninklijke Stallen en Londense Queen’s Gallery sluiten de deuren tot in elk geval 3 december. Mensen die voor de tussenliggende tijd al kaarten hadden gekocht, krijgen hun geld terug.

Voor de paleizen die onder de stichting Historic Royal Palaces vallen, zoals Kensington Palace, de Tower van Londen en Hampton Court geldt hetzelfde. Voor de stichting is het een grote tegenvaller. Eerder dit jaar was al becijferd dat de begroting door de lockdown van het voorjaar een gat van honderd miljoen pond zou vertonen. Dat bedrag zal nu verder oplopen. Historic Royal Palaces heeft al een reorganisatie en ontslagen aangekondigd.

LEES OOK:

Dit stellen de Zweedse royals door het coronavirus een jaartje uit

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.