Andrew

Londense politie wil zaak prins Andrew opnieuw bekijken

De zaak die door Virginia Roberts Giuffre (38) in New York is aangespannen tegen prins Andrew, wordt ook in het Verenigd Koninkrijk nauwlettend gevolgd. Politieofficier Dame Cressida Dick heeft laten weten ‘de zaak opnieuw te gaan bekijken’. Dit meldt het Britse radiostation LBC.

Seksueel misbruik

Virginia Roberts beweert dat de royal haar meerdere malen seksueel misbruikt heeft toen ze pas 17 jaar oud was. Prins Andrew heeft dit altijd ontkend en zegt zich een ontmoeting met haar niet te kunnen herinneren. Hij heeft vooralsnog niet gereageerd op de nieuwe aanklacht tegen hem. In Engeland is er nog geen onderzoek naar hem heropend, maar dat zou wel kunnen gebeuren, zegt politieofficier Dick.

Heropend

“Wij kijken hier uiteraard naar, de zaak is al eerder twee maal heropend. We werken nauw samen met Crown Prosecution Service en staan er voor open om met onze buitenlandse collega’s in Amerika samen te werken. Wij zullen hen helpen waar we kunnen, mits dat binnen de wet valt natuurlijk. Met alles wat er nu speelt heb ik mijn team gevraagd om al materiaal nog eens te bekijken. Niemand staat boven de wet.”

De reden dat Virginia Roberts nu pas naar de rechter stapt, is omdat een wet in New York vervalt en slachtoffers van kindermisbruik daardoor een civiele zaak kunnen aanspannen ondanks het verstrijken van de verjaringstermijn. Eerder sprak ze zich al uit in diverse televisieprogramma’s en de Netflix-serie Filthy Rich over het leven van de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein. Hij en zijn rechterhand Ghislaine Maxwell zouden Giuffre hebben voorgesteld aan Andrew.

Vanwege de beschuldigingen trok de prins zich in november 2019 al terug uit het openbare leven en legde zijn koninklijke functies neer. Volgens The Times sluit Charles de terugkeer van Andrew in publieke functie uit.

LEES OOK:  DÉZE ACTEUR SPEELT PRINS ANDREW IN THE CROWN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld en bron: ANP