Britain Royalty Horse Ascot

Lees hier Harry’s officiële verklaring na het overlijden van zijn opa

Kleinzoon Harry is inmiddels aangekomen in Engeland. Hij verblijft nu eerst in quarantaine en kan naar verwachting zaterdag bij de uitvaart van opa Philip aanwezig zijn. Lees Harry’s verklaring na het overlijden van Philip.

Al heeft de prins 99 jaar mogen worden, het blijft verdrietig voor zijn familie om hem vanaf nu te moeten missen. We weten inmiddels dat Elizabeth een enorme leegte voelt. En schoondochter Sophie (getrouwd met prins Edward) meldde dat Philip vrijdag ‘heel vredig’ is gestorven.

Naast vorstenhuizen wereldwijd die hun respect en medeleven tonen, delen uiteraard ook de Britse royals zelf verklaringen, herinneringen en mooie foto’s van en met Philip. Harry kwam gisteren aan op Engelse bodem. En heeft vandaag de volgende verklaring naar buiten gebracht:

Mijn opa was een man van dienstbaarheid, eer en geweldige humor. Hij was authentiek, scherpzinnig en kon altijd de aandacht vasthouden vanwege zijn charme, zeker omdat je nooit wist wat hij nu weer zou zeggen”, zegt Harry. “Hij zal altijd worden herinnerd als de langst dienende prins-gemaal, een gedecoreerd militair, een prins en een hertog. Maar voor mij was hij mijn opa: de baas van de barbecue, de grappenmaker en brutaal tot het einde.”

Hij was met ongeëvenaarde toewijding de rots in de branding van de koningin, stond 73 jaar aan haar zijde en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan wetende dat hij, met een biertje in de hand, zou zeggen: ‘schiet een beetje op’. Dus wat dat betreft: opa, bedankt voor je dienstbaarheid, je toewijding aan oma en dat je altijd jezelf was. Je zult enorm worden gemist maar altijd worden herinnerd, door het hele land en de wereld. Meghan, Archie en ik (evenals je toekomstige achterkleindochter) zullen altijd een speciaal plekje voor je in ons hart hebben.”

LEES OOK:

Dít vond Philip van het interview met Meghan en Harry

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA