Naamloos

Kristen Stewart als prinses Diana in nieuwe film

Begin volgend jaar zullen de opnames starten voor een nieuwe film over het leven van de Britse prinses Diana. En de hoofdrol? Die zal gespeeld worden door de 30-jarige Kristen Stewart.

Spencer, zoals de dramafilm gaat heten, wordt geregisseerd door de Chileen Pablo Larraín. Hij was eerder verantwoordelijk voor de biopic Jackie, over het leven van Jackie Kennedy. De film speelt zich in slechts drie dagen af in de vroege jaren negentig, wanneer Diana besluit dat haar huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze neemt de beslissing tijdens de feestdagen op het landgoed Sandringham in Norfolk.

Larraín vertelt dat het verhaal van Diana en Charles een soort obsessie van hem is geworden. “Normaal gesproken vindt de prins zijn prinses, vraagt haar ten huwelijk en uiteindelijk wordt zij koningin. Zo hoort het sprookje te gaan. Als iemand besluit om geen koningin te worden en liever haar eigen weg gaat, is dat een enorme beslissing. Ik ben daar altijd door verrast geweest en denk dat het een heel moeilijke stap was om te nemen. Dat wordt het hart van de film”, aldus de 43-jarige regisseur.

Lees ook:

Oeps…Ook prins William heeft ‘coronakilo’s’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen