Naamloos

Kostuumontwerpster The Crown probeert niet te veel te denken aan Diana-fans

Al maanden kijken fans van de Netflix-serie The Crown uit naar het vierde seizoen. De geliefde prinses Diana, gespeeld door Emma Corrin, maakt daarin namelijk haar opwachting. Voor kostuumontwerpster Amy Roberts zorgde de populariteit van de prinses niet voor druk om haar outfits extra goed te maken.

Diana is in de vierde reeks van The Crown al te zien vanaf 15-jarige leeftijd en later zijn ook haar relatie met prins Charles en hun huwelijk te zien. Ook haar kledingstijl maakt een ontwikkeling door. “Haar kleding verandert niet echt totdat ze bij het paleis komt. Wanneer ze verloofd is met Charles en naar Kensington Palace verhuist voor hun huwelijk verandert haar stijl”, vertelt Roberts aan Variety.

Dat ze zich anders ging kleden had niet alleen te maken met geld. . “Je ziet haar langzaam transformeren en wanneer het huwelijk barstjes begint op te lopen verandert ze visueel en aan het einde denk ik dat ze extern sterker is. Het is bijna alsof ze zichzelf in een wapenuitrusting kleedt terwijl ze extreem modebewust is geworden.”

Roberts stond er verder niet te veel bij stil dat de kijkers grote fans zijn van de prinses. “We probeerden niet te veel te denken aan al die Diana-fans. Ik had het niet kunnen doen als ik daar te veel over nadacht. We moesten dapper zijn en gewoon ons werk doen.”

Lees ook:

Prachtplaatjes van Alexia

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen