interview meghan harry oprah winfrey

Koningin heeft grote zorgen

Wat een feestelijk jaar zou moeten zijn, wordt nu al zwaar overschaduwd.

Insider Paul Burrell zegt dat het drama met prins Andrew een verwoestende start van het jaar van koningin Elizabeth zal zijn geweest – maar hij voorspelt meer bommen van prins Harry en Meghan in 2022.

Prins Andrew is voortdurend in het nieuws geweest nadat Ghislaine Maxwell – een langdurige vriendin van hem en de veroordeelde seksuele delinquent, wijlen Jeffery Epstein – schuldig werd bevonden op beschuldiging van sekshandel en het klaarstomen van tieners onder de leeftijd van 17 jaar voor seksuele activiteiten.

Dit jaar komen ook de langverwachte memoires uit van prins Harry, die naar verluidt nog meer schokkende beweringen zal bevatten over het leven achter de paleismuren, in navolging van de sensationele interviews die hij en zijn vrouw Meghan vorig jaar gaven.

Paul Burrell – die voor de Koningin werkte voor zijn 11 jaar als Prinses Diana’s butler – zegt: ‘Dit zou een prachtig jaar moeten worden voor de Koningin, en er is geen twijfel dat ze enorm zal uitkijken naar het Jubileum. Maar ik ben er zeker van dat ze zich ook bewust is van wat haar te wachten staat. Het is hartverscheurend. Ik weet zeker dat ze erg bezorgd zal zijn over het komende jaar, en andere royals – vooral William en Kate – zullen haar meer dan ooit steunen.”

Harry’s memoires – het eerste deel van een multi-boek deal die hij en Meghan vorig jaar tekenden met uitgverij Penguin Random House – zijn een van de vele lucratieve samenwerkingen die het paar heeft gerealiseerd. Het volgt op zijn en Meghan’s interview met Oprah Winfrey in maart vorig jaar, dat schokgolven veroorzaakte door de The Firm nadat ze openlijk een senior royal beschuldigden van racisme, beweerden dat Kate Middleton Meghan overstuur’ had gemaakt, en zeiden dat de familie mentale gezondheidsproblemen negeerde die Meghan suïcidaal hadden gemaakt.

‘Het boek zal ongetwijfeld vol staan met meer intieme en schokkende onthullingen’, zegt koninklijk commentator en biograaf Katie Nicholl; ‘ Harry zou geen miljoenen voorschot hebben gekregen zonder sappige details te beloven. In de aanloop daar naartoe stel ik me voor dat Harry en Meghan een goed doordachte publiciteitscampagne zullen hebben, waarbij ze in de maanden voor de release teasers zullen laten rondslingeren. Er zullen nog meer schokkende beweringen komen, misschien wel hun grootste tot nu toe! Ik weet zeker dat de koningin daar erg bezorgd over is.’

LEES OOK: 

OPTREDEN MEGHAN BIJ ELLEN ZORGT VOOR GEMENGDE REACTIES

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Closer