Koningin Elizabeth viert verjaardag

De Britse koningin Elizabeth is vandaag 88 jaar geworden. De koningin viert haar verjaardag in besloten kring. Rond het middaguur worden in Londen saluutschoten afgevuurd.

De viering van Elizabeths verjaardag vindt traditiegetrouw plaats op een zaterdag in juni, dit jaar de 14e. Dan wordt in Londen de militaire parade Trooping The Colour gehouden, waarbij de koningin en andere leden van de Britse koninklijke familie in een rijtuig verschijnen.

Zondag werd ter ere van de jarige vorstin al een nieuw portret, gemaakt door fotograaf David Bailey, gedeeld met de media. Het is gemaakt in opdracht van de GREAT-campagne, die Groot-Brittannië internationaal op de kaart moet zetten als topbestemming voor handel, toerisme, investeringen en onderwijs. De promotie moet het land banen en financiële groei opleveren.

"Ik was altijd al een grote fan van de koningin", vertelt Bailey in The Telegraph. "Ze heeft erg vriendelijke ogen met een ondeugende glinstering. Ik kon sterke vrouwen altijd al waarderen, en zij is een hele sterke vrouw.''

Volgens de Britse krant is de fotograaf inmiddels net zo beroemd als de vele markante persoonlijkheden die eerder voor hem poseerden. Onder anderen prinses Diana, Francis Bacon en Andy Warhol stonden al eens voor zijn lens.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen