Placeholder

Koningin Elizabeth ontvangt Mexicaanse president

De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn echtgenote Angelica Rivera zijn dinsdag aan het begin van hun staatsbezoek aan Groot-Britannië met groot ceremonieel verwelkomd op Horse Guards Parade in Londen.

Het Mexicaanse gezelschap was maandag al in Londen aangekomen, maar het bezoek ging dinsdagmorgen pas van start. Prins Charles en zijn vrouw Camilla, die eind vorig jaar zelf nog op officieel bezoek waren in Mexico, kwamen het presidentieel paar in hun hotel ophalen voor de rit naar Horse Guards Parade. Daar wachtten koningin Elizabeth en prins Philip voor de welkomstceremonie. Die bestond uit het spelen van de volksliederen en de inspectie van de erewacht.

Vervolgens gingen de gasten in koetsen over de Mall naar Buckingham Palace. Koningin Elizabeth bood haar gasten in de Blue Drawing Room een lunch aan, waarbij Philip, Charles en Camilla aanwezig waren. Ook toonde ze bijzondere voorwerpen uit de koninklijke verzameling die te maken hebben met de Mexicaans-Britse geschiedenis.

President Peña Nieto had nog een onderhoud met prins Charles in Clarence House, op enkele tientallen meters afstand van het paleis. Daarna ging hij naar Westminster Abbey om een krans te leggen op het graf van de Onbekende soldaat. Op het dagprogramma staan ook nog een bezoek aan het Britse parlement en een staatsbanket in Buckingham Palace.

 

The Queen and The Duke of Edinburgh at Horse Guards for the #MexStateVisit ceremonial arrival. Photo copyright of Press Association.

Een foto die is geplaatst door The British Monarchy (@the_british_monarchy) op