Koningin Elizabeth moet Buckingham Palace uit’

De Britse koningin Elizabeth moet haar Londense residentie Buckingham Palace verlaten wegens een ingrijpende renovatie. Dat melden Britse media, waaronder de omroep BBC. Volgens berichten zou de renovatie 150 miljoen pond moeten kosten, omgerekend zo'n 212 miljoen euro.

Net als Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, dat vanaf dit najaar ingrijpend gerenoveerd gaat worden, is Buckingham Palace dringend aan onderhoud toe. Om de werkzaamheden zo snel en goedkoop mogelijk uit te kunnen voeren, is het nodig dat de koningin en haar hofhouding tijdelijk het paleis verlaten. Zij kunnen dan terecht op Windsor Castle, waar ze de laatste jaren al steeds vaker verblijven.

Voormalig koninklijk perswoordvoerder Dickie Arbiter vertelde aan de BBC dat een renovatie van Buckingham Palace hoognodig is. 'Er vallen delen van de gevel af en de boilers zijn in 60 jaar tijd nooit vervangen zodat de energiekosten torenhoog zijn. Verder zijn de bedrading en leidingen nooit vernieuwd. Bovendien zit er nog een hoop asbest in het pand dat ook moet worden verwijderd.'

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen