Kleine George mag opblijven voor president Obama

Het Amerikaanse presidentspaar heeft vrijdagavond gegeten met de Britse prinsen Harry en William en met Williams vrouw Catherine. Het was het tweede koninklijke etentje voor Barack en Michelle Obama. De lunch namelijk werd gebruikt op Windsor Castle, als gasten van koningin Elizabeth en prins Philip. Prins George mocht nog even opblijven, om het paar te bedanken voor het hobbelpaard dat hij voor zijn geboorte kreeg.

'The Beast', de zwaar gepantserde wagen van de Amerikaanse president, reed bijna tot de voordeur van het royale appartement dat Elizabeth kleinzonen hebben in Kensington Palace. William, Harry en Kate, zoals het Amerikaanse publiek haar beter kent, stonden het presidentspaar in de regen op te wachten. Prins George was zichtbaar in de gang, meldden Britse verslaggevers.

Opvallend was de hartelijke begroeting tussen prins Harry en Michelle Obama: met twee kussen. Harry heeft al een paar keer met de presidentsvrouw te maken gehad in verband met de door hem opgezette Invictus Games, sportwedstrijden voor gehandicapt geraakte militairen. Dit jaar worden die spelen gehouden in Florida.

Kensington Palace plaatste vrijdagavond ook foto's op Twitter van het samenzijn in de woning van William en Kate, een van de eerste keren dat Britse media en publiek daar een inkijkje kregen.