Placeholder

Keira Knightley over perfecte Kate na geboorte

Keira Knightley heeft felle kritiek geuit op Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William. De actrice valt over de manier waarop de kersverse moeder zich in 2015, slechts enkele uren na de geboorte van haar dochter Charlotte, in jurk en met het haar in de krul toonde aan het publiek.

Kate zou met haar stralende voorkomen de "bloederige realiteit" van een bevalling verbergen, schrijft Keira in een artikel in het boek Feminists Don't Wear Pink (and other lies). De 33-jarige actrice zette op 1 mei 2015, een dag voor Kate beviel van Charlotte, haar dochter Edie op de wereld. In het stuk vergelijkt ze haar bevalling en het verblijf in het ziekenhuis met die van de royals.

"Zij verliet zeven uur later het ziekenhuis met een opgemaakt gezicht en op hoge hakken", schrijft Knightley. "Het gezicht dat de wereld wil zien." Maar dat is volgens haar niet de realiteit. "Het verbergt onze pijn, ons uitgeputte lichaam, onze lekkende borsten, onze hormonen die door het lichaam gieren." Ze vervolgt: "Zie er mooi uit, zie er stijlvol uit, laat het slagveld vooral niet zien, Kate."

Ook na de geboortes van George (2013) en Louis (april) verscheen Kate na een paar uur fris en fruitig op de stoep van het ziekenhuis. Dat leverde uiteenlopende reacties op. Sommigen prezen de hertogin van Cambridge voor haar optreden, terwijl anderen vonden dat ze op deze manier onrealistische verwachtingen bij vrouwen schept.