Britain Royalty

Kate opent centrum voor ontwikkeling jonge kinderen

De vrouw van prins William start een nieuw project voor de ontwikkeling van kinderen onder de 5 jaar. Vrijdag maakte ze bekend dat ze een centrum gaat openen waar dat onderwerp centraal staat. Het centrum valt onder de Royal Foundation, de organisatie die Catherine met William deelt.

Al jaren zet Kate zich in voor de vroege ontwikkeling van kinderen en lanceerde meerdere initiatieven rond dat thema. Volgens Catherine is het enorm belangrijk dat er bij kinderen al op jonge leeftijd extra aandacht is voor hun ontwikkeling en dat ouders en verzorgers daarbij worden geholpen. Op die manier zou het risico op mentale problemen op latere leeftijd aanzienlijk worden verkleind. In het nieuwe centrum, waarvan nog niet bekend is waar het komt, wordt onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van jonge kinderen. Ook moet de instelling het bewustzijn over het onderwerp vergroten.

Kate zag het belang van de extra aandacht voor de ontwikkeling van jonge kinderen in na gesprekken met volwassenen, vertelt ze in een videoboodschap. “Ik heb met psychiaters, neurologen, zorgmedewerkers, academici en ouders gesproken en daardoor werd het mij duidelijk dat de beste investering in een gezonde en gelukkige toekomst begint bij de eerste vijf jaar van ons leven.”

LEES OOK:

Zien: Willem-Alexander bezoekt Haagse Oranjestraat

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.