Ireland Britain Royalty

Kate laat schoolkinderen iets proeven uit eigen tuin

De vrouw van prins William heeft honing uit haar eigen tuin laten proeven aan Britse schoolkinderen. Kate verraste de leerlingen van de basisschool St. Mary of the Angels in Londen met zelfgemaakte honing tijdens een excursie naar het Natural History Museum in de Britse hoofdstad.

De hertogin van Cambridge liet elke leerling in de grote tuin van het een lepel honing van haar zelfgemaakte honing proeven. Zij en haar man hebben een bijenkast staan op hun landgoed Sandringham in Norfolk. Tijdens de proeverij sprak de hertogin met de leerlingen over het aantal soorten bijen in het Verenigd Koninkrijk en hoe bijen honing maken. “Er zijn maar liefst 350 soorten. Is dat niet fantastisch?”, vertelde ze. Catherine drukte de scholieren op het hart de bijen te bedanken voor de heerlijke honing. “Smaakt onze honing niet anders dan de honing uit de supermarkt? Smaakt deze honing niet naar bloemen?”

Kate is beschermvrouwe van het natuurmuseum en liet zich tijdens de excursie ook bijpraten over de nieuwe projecten van het Natural History Museum voor meer natuur en groen in Londen.

LEES OOK:

Weer een sobere verjaardag voor prins Henri

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.