Kate: ‘‘Kleine gebaren van aardigheid kunnen blijvend iets doen’’

Donderdag praat Kate in een virtuele bijeenkomst over het belang van mentaal welzijn bij kinderen. De echtgenote van prins William, die de bijeenkomst vorige week al heeft opgenomen, vertelt National Academy onder meer hoe belangrijk het is om te blijven praten maar ook te luisteren naar anderen.

Oak National Academy is een digitaal lesplatform voor ouders en leraren dat tijdens de coronacrisis werd opgericht. Kate nam voor de organisatie eerder al een les op over het verspreiden van aardigheid. Ze baseerde haar woorden op een bestaand lesplan waarmee kinderen worden aangespoord wat meer naar elkaar om te kijken.

“Met iemand praten, of het nou een vriend, familielid of leraar is, is iets wat je kunt doen om jezelf net dat beetje beter te voelen,’’ liet Kate weten. ‘‘En je kunt zelf ook iets doen om anderen te helpen zich beter te voelen, van het aanbieden van een luisterend oor tot het helpen van iemand in nood. Kleine gebaren van aardigheid kunnen blijvend iets doen. Maar als we anderen helpen moeten we niet vergeten ook voor onszelf te zorgen door de tijd te nemen ons te richten op dingen die ons blij maken.”

Het schoolhoofd van Oak National Academy is erg blij met de bijdrage van Kate. “Aardig en attent zijn is in elke tijd voor kinderen een cruciale les, maar zeker nu tijdens de huidige pandemie. We moeten jonge mensen aanmoedigen om te praten over hun gevoelens en hen laten weten dat het normaal is om een beetje angstig en van slag te zijn nu.”

Lees ook:

Mathilde draagt matching jurk en mondkapje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen