Britain Royalty Ascot

Kan de Queen het wantrouwen rondom het coronavaccin wegnemen?

De Queen zou een belangrijke rol kunnen spelen in het wegnemen van wantrouwen richting coronavaccins. Dat is wat professor Heidi Larson stelt. Zij leidt het Britse Vaccine Confidence Project.

Op dit moment ziet Larson een toenemende bezorgdheid over de veiligheid van vaccins en vreest daarom dat veel mensen een inenting weigeren. Elizabeth zou hen kunnen overtuigen, denkt ze. “Ik woon al meer dan tien jaar in het Verenigd Koninkrijk en als er iets is dat ik heb gezien is het wel het vertrouwen in de koningin. Ze behoort ook nog eens tot de ouderen dus ik denk dat dat heel slim zou zijn.”

Het is volgens Larson geen garantie dat de Queen het vaccin zelf toegediend krijgt. “Dat moet het paleis zelf beslissen. Moet je een nieuw vaccin riskeren of wil je haar geïsoleerd houden? Ze moeten de risico’s tegen elkaar afwegen.” De kans dat het Britse hof Elizabeth geïsoleerd zal houden, lijkt klein. De koningin kwam afgelopen week juist weer eens onder de mensen toen ze voor het eerst in maanden weer een officieel bezoek aflegde. De 94-jarige Elizabeth droeg tijdens haar bezoek aan het militair onderzoekscentrum Porton Down zelfs geen mondkapje. Maar, alle medewerkers die ze ontmoette moesten wel eerst een coronatest doen.

LEES OOK:

7 Fun facts over Kate Middleton

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.