Image 26

Joe Biden uitgenodigd voor theekransje bij Queen Elizabeth

Joe Biden en zijn vrouw Jill worden zondag tijdens hun bezoek aan koningin Elizabeth op Windsor Castle ontvangen met thee. Daarvoor vindt een korte militaire ceremonie plaats op de zogeheten Quadrangle, de binnenplaats van het paleis.

Donderdag maakte Buckingham Palace meer details bekend over de ontvangst. Koningin Elizabeth verwelkomt de Bidens op een podium waarna een erewacht wordt gevormd door het eerste bataljon van de Grenadier Guards. Biden zal daarna de erewacht inspecteren samen met majoor James Taylor en majoor-generaal Christopher Ghika. De koningin blijft op het podium met de first lady.

Na de militaire ceremonie worden de Bidens binnen ontvangen voor thee. Het bezoek van de Amerikaanse president werd vorige week al aangekondigd. Joe Biden is in Europa voor onder meer de G7-top in Carbis Bay in Cornwall en maakt van de gelegenheid gebruik om direct de koningin te bezoeken. Het is het eerste buitenlandse bezoek dat Elizabeth krijgt sinds het overlijden van haar man prins Philip in april. De 95-jarige vorstin ontving sinds het begin van de coronacrisis sowieso weinig gasten.

Joe Biden wordt alweer de twaalfde Amerikaanse president die Elizabeth in haar functie als koningin ontmoet. In haar bijna 70-jarige regeringsperiode waren er alleen geen ontmoetingen met Harry S. Truman en Lyndon B. Johnson. Toen de Queen in februari 1952 haar vader opvolgde was Truman president van de Verenigde Staten. Toen ze nog prinses was ontmoette ze hem al wel.

LEES OOK:

Zo herdenken Charles en Camilla honderdste geboortedag prins Philip

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.