56c441c8af5c0845c959a05720215980 1 4 1

Heftig: Meghan en Harry breken met het koningshuis

De knoop is doorgehakt. Prins Harry en zijn vrouw Meghan nemen definitief afstand van het Britse koningshuis. Dat hebben de hertog en hertogin van Sussex laten weten aan queen Elizabeth.

De afgelopen tijd heeft Harry verschillende gesprekken gehad met zijn oma Elizabeth over zijn rol in de familie. Naar aanleiding van die gesprekken heeft de koningin schriftelijk laten weten dat de wensen van Harry en Meghan niet te rijmen zijn met de verantwoordelijkheden en plichten die gepaard gaan met de taken van de werkende leden van het Britse koningshuis. Daarop is besloten dat Harry en zijn vrouw niet terugkeren als ‘werkende leden’ van de koninklijke familie.

Dat betekent dat Harry en Meghan nu al hun eretitels moeten inleveren. De prins verliest daarmee ook zijn geliefde militaire titels en de daarbij horende taken. De vrijgekomen eretitels gaan terug naar koningin Elizabeth en worden opnieuw verdeeld onder de werkende leden van de Britse koninklijke familie.

Vorig jaar lieten Harry en Meghan al weten afstand te willen nemen van het Britse koningshuis. Het stel liet meteen weten geen gebruik meer te maken van de aanspreektitel zijne/hare koninklijke hoogheid en sprak de wens uit financieel onafhankelijk te worden van de koninklijke familie. De hertog en hertogin behielden hun eretitels en spraken met Buckingham Palace af dat de afspraken na een jaar zouden worden geëvalueerd. Harry en Meghan verhuisden met hun zoontje Archie aanvankelijk naar Canada en later naar de Verenigde Staten, op zoek naar meer privacy. 

LEES OOK:

Zien: Eloise staat in de Vogue

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.