Harry viert Valentijnsdag in persoonlijke iglo

Prins Harry viert zijn eerste Valentijnsdag als getrouwde man niet samen met Meghan. De hertog van Sussex is donderdag in het Noorse Bardufoss om te kijken bij de winteroefening Exercise Clockwork van de Britse mariniers.

Harry, die het plaatsje dicht bij de poolcirkel bezoekt in zijn rol als kapitein-generaal van de Royal Marines, ontmoet hier mariniers en personeel die op de basis wonen en trainen. Ook woont hij verschillende oefeningen bij. Daarbij neemt hij een ook kijkje neemt in de hangar. Dit is bijzonder voor Harry omdat hier de Apache-gevechtshelikopters staan waar hij zelf als piloot in heeft gevlogen tijdens zijn tweede missie in Afghanistan in 2012.

Tijdens zijn bezoek nam Harry een kijkje in de igloos die de Britse troepen gebruiken om te overleven in de poolcirkel, waar hij zich direct thuis voelde door de foto’s van Harry en Meghan’s bruiloft die aan de muren waren gehangen.

Tijdens Exercise Clockwork leren 16.000 manschappen van de Royal Navy en Royal Marines onder barre weersomstandigheden te overleven, opereren en te vechten. Daarnaast oefenen ze met luchtvaartuigen in extreem koud weer en bergachtige omgevingen. De oefening wordt dit jaar voor de vijftigste keer gedaan.