Botswana Britain Royalty

Harry over zijn leven: ‘‘Het is een mix tussen The Truman Show en een dierentuin’’

De royals staan natuurlijk hun hele leven in de spotlight, maar zelden hoor je een lid van de koninklijke familie daar iets over zeggen. De Britse prins Harry was echter niet bang om zijn ervaring met het blad Metro in een nieuwe podcast met acteur Dax Shepard. Hij vergelijkt zijn leven met het leven van het hoofdpersonage in de speelfilm The Truman Show.

In het interview praat Harry openhartig over zijn geestelijke gezondheid, opgroeien met privileges, onbewuste vooringenomenheid en zijn tijd in militaire dienst. In de podcast noemt hij zijn leven in de koninklijke familie “een mix tussen The Truman Show en een dierentuin”.

The Truman Show gaat over een man (Jim Carrey) die er achter komt dat hij leeft in een televisieprogramma dat door tientallen miljoenen mensen wordt bekeken. Harry legde uit dat “als je in deze situatie wordt geboren, je elk risico erft dat er bij komt kijken. De Britse media hebben het gevoel dat zij je beheren.” Harry en zijn vrouw Meghan hebben inmiddels afstand genomen van het koningshuis en wonen nu in Los Angeles.

LEES OOK:

Prins Philip herdacht met bijzondere postzegels

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.