Prins Harry Bezoekt Amsterdam

Harry over breuk koninklijke familie: ‘‘Situatie was giftig’’

Vorig jaar besloten Harry en Meghan al om een stap terug te doen binnen het Britse koningshuis. Harry zegt daarover dat hij niet alleen zijn vrouw Meghan en zoontje Archie wilde beschermen tegen de vele media-aandacht, ook zelf had hij last van de Britse paparazzi. De situatie was “giftig”, vertelt de prins aan vriend en talkshowhost James Corden.

Volgens de prins was de pers funest voor zijn mentale gezondheid. “Het was meer een stap terug dan een vertrek,’’ vertelt hij over de verhuizing naar Amerika. ‘‘Het was een erg heftige situatie, zoals veel mensen hebben gezien. We weten allemaal hoe de Britse pers kan zijn.’’

Harry trok de situatie niet meer. “Dus ik deed wat elke echtgenoot en vader zou doen, ik haalde mijn gezin er weg.” Hoewel vorige week bekend werd dat de stap terug van de hertog en hertogin van Sussex definitief is en de prins zijn eretitels is kwijtgeraakt, is hij niet van plan het rustig aan te doen. “Ik zal altijd een bijdrage blijven leveren. Mijn leven staat in het teken van de openbare dienst, dus waar ter wereld ik ook ben, dat blijft hetzelfde.”

De prins reed samen met de presentator James in een dubbeldekker door Los Angeles. De twee bezochten ook het huis waar de serie The Fresh Prince of Bel Air is opgenomen. Volgens James een ideaal nieuw huis voor Harry en Meghan. De prins vertelde ook dat Archie’s eerste woordje krokodil was en dat zijn zoontje van koningin Elizabeth een wafelijzer als kerstcadeau heeft gehad. Archie vraagt volgens hem nu elke ochtend om een wafel. Ook volgende week is Harry te zien op de Amerikaanse televisie. Op zondag 7 maart wordt een gesprek uitgezonden dat de Sussexes hebben gehad met goede vriendin Oprah Winfrey.

LEES OOK:

Queen Elizabeth over coronaprik: ‘‘Zo gemakkelijk te krijgen’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen