Harry en Meghan samen bij ‘Queen’s Young Leaders’

Hoewel The Queen's Young Leaders Awards dinsdagavond voor het laatst werden uitgedeeld, zijn de jonge talenten uit het Gemenebest nog niet van prins Harry af. "Ik denk dat je wel kunt stellen dat jullie met mij zitten opgescheept", zei de prins tijdens de uitreiking op Buckingham Palace.

Harry, sinds april ambassadeur van de jongeren van het Gemenebest, zei zin te hebben in een verdere samenwerking met de jongeren. "Ik kijk er samen met mijn vrouw Meghan naar uit om jonge mensen uit het hele Gemenebest bijeen te brengen om jullie ideeën te horen." Ook zei de hertog van Sussex dat hij hoopt veel jongeren in hun eigen land op te mogen zoeken.

De eerste grote reis van Harry en Meghan staat deze herfst in de agenda. Dan gaat het stel, dat vorige maand trouwde, naar Australië, Nieuw-Zeeland en Tonga. Dinsdagavond leerden de hertog en hertogin al een aantal 'young leaders' uit die landen kennen. Ook koningin Elizabeth maakte na de uitreiking een praatje met een aantal winnaars.

Prada

Tijdens de receptie liet Harry voor het eerst iets los over zijn huwelijksreis. De prins sprak geruchten tegen dat hij en Meghan naar Namibië vlogen. Waar de tortelduifjes wel vakantie vierden, hield Harry voor zich.

Meghan maakte ook dinsdag weer indruk met haar kledingkeuze. De hertogin droeg wederom een ensemble met een opvallende halslijn, een bleekroze rok en top van Prada. Britse en Amerikaanse media maakten dan ook veelvuldig de grap 'the duchess wears Prada' een knipoog naar de komediefilm The Devil Wears Prada uit 2006.