South Africa Britain Royalty

Harry en Meghan krijgen een award voor hun limiet op kinderen

Dat klinkt je wellicht ietwat gek in de oren. Toch is het hun bewuste keuze voor twee – en niet meer – kinderen die hen nu juist de award oplevert. Lees even hoe het zit.

Harry en Meghan kregen in 2019 zoontje Archie. En vorige maand dochtertje Lilibet. Het koppel heeft nadrukkelijk uitgesproken het hier graag bij te willen laten, een gezin met 2 kinderen. De organisatie Population Matters prijst hen voor het niet doorgroeien naar een nóg groter gezin. En vindt dat meer mensen zich hierover zouden kunnen uitspreken, omdat de aarde aardig vol raakt volgens hen.

Een tijdje geleden gaf Harry in een interview met Vogue aan dat hij vindt dat er nu genoeg genoeg kroost rondloopt in huis. “Door openlijk te kiezen voor een gezin met maximaal twee kinderen, helpen de hertog en hertogin van Sussex mee aan een betere toekomst voor hun kinderen en zijn ze een voorbeeld voor andere gezinnen”, zegt een woordvoerder van Population Matters.

De organisatie beloont het stel met een speciale award. En meldt ook nog: “Een kleiner gezin verkleint onze impact op de planeet en zorgt voor betere kansen voor onze kinderen. We prijzen de hertog en hertogin voor hun verlichtende beslissing en voor hun bevestiging dat een klein gezin ook een blij gezin is.”

Eén van de zwangerschapsfoto’s van Harry en Meghan, gemaakt door fotograaf Misan Harriman, afgelopen voorjaar.

Harry En Meghan Zwangerschapsaankondiging Misan Harriman

LEES OOK:

Floris deelt schattige foto van jarige dochter

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Misan Harriman