Placeholder

Harry bij militaire oefening in Estland

De Britse prins Harry heeft zaterdag in Estland een bezoek gebracht aan een militaire oefening van NAVO-troepen. Naast militairen uit Estland zelf deden er ook eenheden uit onder meer Groot-Brittannië en de Verenigde Staten mee.

Harry had zaterdag een ontmoeting met de president van Estland, Toomas Hendrik Ilves. Hij bedankte hem voor de samenwerking met Britse troepen in Afghanistan.

Tijdens de militaire oefening kwam de prins een bekend gezicht tegen. De Estse bevelhebber Tanel Tarlap kende hij nog uit de tijd dat hij zelf als militair in Afghanistan gestationeerd was. Volgens de Irish Independent haalde Harry met Tarlap herinneringen op aan die periode, ruim zes jaar geleden, toen de twee samenwerkten en bevriend raakten. "Weet je nog dat ik gebruik maakte van je computer, omdat jij internet had?", zei Harry. Waarop Tarlap antwoordde: "Zodat jij je vriendin kon e-mailen."

De komende dagen reist Harry naar Italië, waar hij onder meer stilstaat bij de 70e verjaardag van de slag om Monte Cassino.