Harry bezoekt Desmond Tutu

Prins Harry is maandag in Zuid-Afrika op bezoek gegaan bij aartsbisschop Desmond Tutu. De zoon van prins Charles onderscheidde Tutu namens koningin Elizabeth met de Order of the Companions of Honour (Orde van de Broeders van de Eer). Dat laat Kensington Palace, de residentie van prins Harry, via Twitter weten.

Het hof heeft, net als Desmond Tutu, verschillende foto's van het bezoek gedeeld via Twitter. Tutu krijgt de ridderorde onder meer als erkenning voor zijn werk om internationale vrede en verzoening te bereiken. De aartsbisschop is net als Lee Kuan Yew, Sydney Brenner, Amartya Sen en Bernard Haitink erelid van de Orde. De Tutu Legacy Foundation heeft een foto van de ridderorde getwitterd.

De Order of the Companions of Honour wordt toegekend aan mensen die zich hebben bewezen op het gebied van kunst, literatuur, muziek, wetenschap, politiek, bestuur of religie. Volgens de Britse krant Daily Mail hadden de prins en Tutu (83) een leuk gesprek. Het is overigens niet voor het eerst dat de twee elkaar spreken. Dat deden ze vorig jaar nog. De aartsbisschop was toen in Londen voor een herdenking van Nelson Mandela.

Het hof liet maandagochtend weten dat het bezoek van de prins aan Zuid-Afrika is begonnen. Vorige week ging de prins ook al naar het Afrikaanse land Lesotho. Dat bezoek stond in het teken van zijn stichting Sentebale, dat zich inzet voor kinderen met hiv en aids in het land. Harry opende er een nieuw kindercentrum.