Harry begint aan training in Australië

Prins Harry is maandag enthousiast onthaald bij zijn aankomst in Australië. De Britse prins brengt een maand door in Australië, waar hij in training gaat bij het leger.

Harry werd bij zijn aankomst in Canberra door een menigte begroet. Hij schudde handen en maakte een praatje met mensen die langs de kant stonden bij het nationale oorlogsmonument. Later legde hij een krans bij het graf van de Onbekende Soldaat. Het bezoek aan het oorlogsmonument is volgens The Telegraph het enige geplande publieke optreden van Harry. Omdat hij zich tijdens zijn verblijf weinig zal laten zien, wordt hij door plaatselijke media al 'Harry Houdini' genoemd.

Tegen een tienermeisje waar hij een praatje mee maakte, zei Harry dat ze maar beter kon stoppen met selfies. "Serieus, je moet ermee ophouden. Ik weet dat je nog jong bent, maar selfies zijn slecht", aldus de prins. Ook reageerde Harry op een bord dat een twaalfjarige jongen had gemaakt, waar 'Red heads rule!' op stond. Volgens de jongen zei de roodharige prins tegen hem dat hij het bord 'geweldig' vond.

Brief van de Queen

Koningin Elizabeth II heeft in een brief het Australische leger bedankt voor de training die haar kleinzoon Harry krijgt. Prins Harry overhandigde de brief van Elizabeth aan militair opperbevelhebber Mark Binskin.

De Queen laat volgens BBC News in de brief weten verheugd te zijn dat de 'lange en duurzame samenwerking tussen de Australische en Britse strijdkrachten' wordt bezegeld met 'de militaire detachering van mijn kleinzoon, prins Harry'. Ze voegt eraan toe ervan overtuigd te zijn dat Harry 'veel baat zal hebben' van de tijd die hij met Australische soldaten zal doorbrengen. "Ik bedank u dat u hem in uw gelederen verwelkomt", aldus Elizabeth.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen