Placeholder

Grote belangstelling voor afscheid Richard III

Naar schatting 2000 mensen hebben maandag in de kathedraal van de Engelse stad Leicester afscheid genomen van de middeleeuwse koning Richard III. Al voor de kathedraal om 9 uur (plaatselijke tijd) openging, stond er volgens de BBC een lange rij belangstellenden. Sommigen hebben vier uur moeten wachten, voor zij de vorst konden eren.

De kist met de overblijfselen van Richard arriveerde zondag bij de kathedraal. De koning, de laatste uit het huis Plantagenet, sneuvelde in 1485. Hij was de laatste Engelse vorst die op het slagveld het leven liet. Richard, die slechts twee jaar regeerde, werd in een haastig gedolven graf begraven. De locatie daarvan bleef eeuwen een raadsel, totdat zijn skelet drie jaar geleden onder een parkeerterrein in Leicester werd gevonden.

Dinsdag is er zowel in de ochtend als in de middag en avond de mogelijkheid om afscheid van Richard te nemen. Ook woensdagochtend kunnen mensen nog langs de kist lopen. Donderdag krijgt hij een laatste rustplaats op een prominente plaats in de kerk.